Supa de pui, ciuperci si legume dreasa cu ou si smantana

de Panacris in Supe, 13 Noi 2020 | 3776 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar o ciorbă de pui rădăuțeană, dar am calculat greșit când am achiziționat pieptul  de pui, o mare parte l-am gătit la grătar cu legume chinezești și am pus deoparte doar un piept de pui :D cam micuț pentru o porție de ciorbiță ☹
Așa că am făcut o razie prin cămară și am găsit ciuperci în conservă, tăiței cu ou, bonus pe lângă legumele deja previzionate 😉 și  am pornit butoanele.
 
Zmeișorii au fost încântați, de noutate, ceva inedit și gustos! 😉 Gata cu vorba să trecem la treabă!
P.S. Poze intermediare din timpul preparării, nu am făcut, că am uitat :D dar voi mă credeți pe cuvânt, așa-i???? :-*

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui cca. 500 g,
  • Ciuperci champignon din conservă cca. 350 g,
  • Morcovi 2 bucăți,
  • Pătrunjel rădăcină 1 bucată,
  • Păstârnac 1 bucată mică,
  • Țelină rădăcină 1 bucată mică,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Praz 1 tijă mică,
  • Fasole verde cca. 150 g,
  • Mazăre cca. 150 g,
  • Ardei roșu 1 bucată,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Leuștean verde ½ legătură,
  • Ulei de floarea soarelui 2 linguri.
  • Pentru dresătură:
  • Gălbenuș de ou 4 bucăți,
  • Oțet 1 lingură,
  • Smântână cca. 250 ml.
  • Pentru finalizare:
  • Tăiței cu ou cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Vegeta de casă sau 1 cub concentrat de legume.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de pui, ciuperci si legume dreasa cu ou si smantana:

Se spală și curăță toate zarzavaturile și legumele, apoi se toacă cubulețe, cât de cât uniforme.

Într-un vas se pun zarzavaturile împreună cu uleiul și un pahar de apă la călit, cca. 10 minut la foc mediu, neacoperit.

Apoi se adaugă ciupercile și pieptul de pui mărunțit, se asezonează de sare, se completează cu apă, cca. 3000 ml, apoi se lasă la fiert semiacoperit cca. 60 minute la foc mediu.

Tăițeii se fierb în apă rece asezonată cu vegeta, cca. 10 minute. Apoi se strecoară și se pun în supă.

Gălbenușurile se amestecă cu oțetul și smântâna până ce se omogenizează, apoi se toarnă puțină zeamă de supă, amestecându-se ușor până ce se obține o cream fluidă și omogenă, care se toarnă în supa fierbinte, atenție sursa de căldură să fi oprită, amestecându-se ușor până ce se înglobează. Se asezonează cu leuștean și se servește fierbinte! 😉

 

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de pui, ciuperci si legume dreasa cu ou si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

15.11.2020, 17:50

Cred ca a iesit tare gustoasa!

Catalina L 1

17.11.2020, 18:23

chiar buna

oanapl 1

22.11.2020, 19:19

Interesantă combinație!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui cu hrisca